Ede
Amsterdamseweg 60
Amsterdamseweg 68

Tarieven

Tarieven / Financiën

Algemene informatie en uitleg van de gebruikte afkortingen.
Wie in Nederland zorg nodig heeft doet hiervoor een beroep op de WLZ ( Wet Langdurige Zorg). Er moet hiervoor om te beginnen een aanvraag voor een zorgindicatie worden gedaan bij het CIZ. Centraal orgaan Indicatiestelling Zorg. Deze indicatie die wordt afgegeven door het CIZ geeft weer, het recht op de vanuit de WLZ gefinancierde zorg. De indicatie vormt de basis voor de financiering van deze zorg en wordt hiertoe door het CIZ gestuurd naar u, de cliënt, en ook naar het Zorgkantoor in uw regio.

De hierop gebaseerde financiering kan op 2 manieren geschieden.

  1. Rechtstreeks door het Zorgkantoor aan de door u gekozen Zorgverlener. Dit heet ZIN, Zorg In Natura.
  2. In de vorm van een PGB, Persoons Gebonden ­Budget, aan u, de cliënt. Hiermee koopt u dan zelf de benodigde zorg.

De tarieven van Cor&Debby Zorgverlening

Deze bestaan uit de componenten A. en B. en zijn gekoppeld aan de door u ontvangen indicatie, uitgedrukt in een genummerd ZZP (V&V). ­Zorg Zwaarte Pakket (Verpleging & Verzorging). Hierbij geven de nummers de zwaarte van het pakket aan. De hoeveelheid zorg die inhoudelijk bij deze ZZP’s hoort wordt in een zogenaamde vertalingstabel vertaald naar de verschillende in de WLZ zorg bekende functies; Begeleiding, Persoonlijke verzorging, Verpleging, Behandeling en Verblijf. Deze tabel wordt uitgegeven en gepubliceerd door het CVZ, College Van Zorgverzekeraars.

Zorgvilla Ede

De zorg en begeleiding die wij bieden in Zorgvilla Decor komt inhoudelijk overeen met de totale zorg die hoort bij een zogenaamd ZZP 5,6,7,8,9 of 10.

Wat moet u doen

1. U vraagt op basis van uw indicatie (ZZP) die u heeft ontvangen van het CIZ, een PGB aan bij het Zorgkantoor. Voor de regio waarin EDE valt is dit het Zorgkantoor MENZIS. Dit wil zeggen dat u de indicatie die u het recht geeft op opname in een verpleeghuis welk gefinancierd wordt rechtstreeks door het zorgkantoor, laat omzetten in een PGB, in plaats van (Z)org (I)n (N)atura, ZIN en daarmee afziet van het recht op opname, zolang u dit PGB ontvangt. Deze keuze is overigens altijd terug te draaien indien u later alsnog besluit u te laten opnemen in een regulier verpleeghuis.

De hoogte van dit PGB wordt jaarlijks landelijk vastgesteld en gepubliceerd door het (C)ollege (V)an (Z)orgverzekeraars, het CVZ via een zogenaamde vertalingstabel. Het bedrag waarop u recht heeft wordt door het SVB (Sociale Verzekerings Bank) beheerd en u heeft dan bij het SVB een zogenaamd trekkingsrecht. Aangezien u bij ons in de villa alle benodigde zorg, begeleiding en huishoudelijke verzorging ontvangt vormen deze zorggelden

component A, namelijk de ZORGKOSTEN.
Deze worden dan ook door ons volledig aan u gefactureerd. U stuurt de factuur getekend voor akkoord op naar het SVB en geeft hen opdracht de factuur te betalen aan ons, de zorgverlener.

Daarnaast betaald u uit uw eigen middelen de pensionkosten, de huur en de bijkomende servicekosten. Deze onderdelen vormen tezamen

component B, namelijk de WOONKOSTEN.
De hoogte van deze zogenoemde woonkosten bedragen minimaal 1250 euro en maximaal 1500 euro per maand.

tarieven

Wanneer krijgt u korting

Om in aanmerking te komen voor een korting op het maximum bedrag en de hoogte hiervan te kunnen bepalen, dient u ons te voorzien van de gegevens van uw maandelijkse netto inkomen en uw eventueel aanwezige vermogen. Door het toepassen van dit solidariteitsprincipe kunnen ook mensen met een kleinere beurs gewoon bij ons terecht. Uiteraard kunnen wij u over een en ander uitgebreidere informatie verstrekken en in een persoonlijk gesprek exact aangeven wat de totale maandkosten zijn.

Direct contact

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha

Ik ga akkoord met de privacy verklaring

Nieuw te lezen…